TRANSPLANTACIJA KOSE

ZA SAMO 1495 EURA

Termin

Kad god se odlučite za tretman!

Smještaj

Upsuites hotel Istanbul

Prijevoz

Avio

Šta je Mondoco Health Program ?

Mondoco Health Department je najmlađi odjel Mondoco kompanije koji se bavi zdravstvenim turizmom, te za cilj ima BH građanima ponuditi medicinske usluge koje naši građani nisu u mogućnosti pronaći u našim zdravstvenim ustanovama, ili iste mogu ponuditi inostrane zdravstvene ustanove po nižim cijenama i kvalitetnijim metodama i uslugama. Na prvom mjestu stavljamo naše klijente, te za Vas konstantno pratimo svijet zdravstvenih usluga i nudimo najkvalitetnije usluge sa provjerenim i renomiranim ustanovama.

 

Šta je transplantacija kose ?

Transplantacija kose ili restauracija je hirurška metoda koja omogućava premještanje folikula kose sa davajuće – donor regije u regiju bez kose, ili gde je kosa prorjeđena, to je primajuća – recipijentna regija.Koristi se za tretman različitih oblika i stepena permanentnog gubitka kose kod osoba oba pola.Najčešća indikacija je androgenetska alopecia (AGA) za tretman muškog tipa ćelavosti (male pattern baldness), ali se može koristiti kod gubitka kose kod žena, zatim za rekonstrukciju obrva, trepavica, brade, pokrivanje ožiljaka i dr. Problem nedostatka kose vise nije bez rjesenja. Presadivanje kose, danas je tretman koji eliminira problem nedostatka kose. Tehnologijom i metodama koje se primjenjuju kod problema nedostatka kose, posljednjih godina postignuti su uspjesni i prirodni rezultati. Pojedinci mogu biti drustveniji i samopouzdaniji te imati bolji estetski izgled s transplantacijom kose.

 

Ko su naši partneri, i koje probleme možete imati ukoliko odaberete jednu od neprovjerenih klinika za transplantaciju ?

Samo u Istanbulu ima oko 300 registriranih klinika. Po Istanblu se često susreću turisti, muškarci koji hodaju s glavama umotanim u zavoje, te ukoliko ste se nekada zapitali šta je u pitanju, odgovor je jednostavan, Istanbul je jednostavno centar svjetske transplantacije kose.

Ono što može predstavljati problem jeste da nisu sve klinike provjerene, te da možete vrlo lako naići na klinike koje u svojim redovima nemaju stručno osbolje ili se jednostavno radi o klasičnim prevarama.

Monohair klinika koja posluje u saradnji sa Mondoco kompanijom iz Sarajeva je otvorena sa ciljem da ponudi najbolje u svom medicinskom sektoru. Svojim dugogodisnjim iskustvom, znanjem i radnim iskustvom u istom sektoru, pruza klijentu orijentiranu, preciznu i visokokvalitetnu uslugu, te se nametnula kao jedna od vodećih turskih klinika za transplantaciju kose.Sa svojim snaznim, pouzdanim strucnim osobljem, ima za cilj da pruzi najvisi nivo usluge i da zadrži osmijeh na licima pacijenata sa najnovijim tehnoloskim uređajima u skladu sa osnovnim principom kvaliteta i kvalitetne usluge.

 

Koje su metode transplantacije kose ?

Dvije najsavremenije metode transplantacije kose su DHI I FUE metoda transplantacije, te i jednu I drugu metodu nudi naša partnerska medicinska ustanova.

Ono što je bitno napomenuti jeste da nakon što nam dostavite slike Vaših područja za transplantaciju, stručno osoblje Monohair klinike će odrediti u saradnji sa Vama koja od ovih metoda je Vama odgovarajuća kako biste uspješno transplatirali Vašu kosu.

 

FUE METODA

Takoder poznato kao presadivanje kose je prijenos zdravih i snaznih folikula kose, kodiranih u nazalnoj i povrsinskoj regiji, u podrucja otporna ili razbijajuca. Tehnike presadivanja kose prosle su kroz mnoge razvojne fazea, a u novije vrijeme FUE tehnika se koristi kao najučestalija metoda. Ova metoda predstavlja tehniku koja ne ostavlja trag na mjestu odakle se presaduje kosa.

 

DHI METODA

Transplantacija DHI kose je kratica izravnog implantata za kosu. To znaci izravnu implantaciju kose. Najvaznija znacajka transplantacije DHI je da se moze obaviti bez savova i tragova. Izvodi se primjenom transplantata uzetih iz vlasista u straznjem dijelu glave na zeljeno podrucje usadivanja. Najveca prednost je sto su transplantati u kontaktu sa zrakom vrlo kratko vrijeme.Graftovi uzeti iz straznjeg dijela glave se postavljaju na zeljeno mjesto uz pomoc posebnih instrumenata.S obzirom da se mjesto gdje se kosa presaduje ne otvara i ne reze,kosa koja se presaduje je jaca i gusca. DHI Transplantacija kose Iako traje nesto krace od FUE metode transplantacije kose,te je ona uspjesnija kada pričano o uspješnosti rezultata. Buduci da rez nije otvoren, zasadeni korijeni na novom mjestu brze zacijeljuju, te se ujedno i radi o skupljem tretmanu.

CJENOVNIK USLUGA

 

FUE METODA – 1497,00 EUR

(SA UKLJUČENOM AVIO KARTOM, HOTELOM I TRANSFERIMA)

DHI METODA – 1845,00 EUR

(SA UKLJUČENOM AVIO KARTOM, HOTELOM I TRANSFERIMA)

CIJENA UKLJUČUJE :

 

KOMPLETAN TRETMAN;

AVIO KARTU NA RELACIJI SARAJEVO – ISTANBUL – SARAJEVO;

HOTELSKI SMJEŠTAJ – 2 NOĆENJA U HOTELU: UPSUIT HOTEL ISTANBUL ;

SVE TRANSFERE OD AERODROM DO HOTELA I POVRATNO;

SVE TRANSFERE NA RELACIJI HOTEL – KLINIKA;

ANESTEZIJA;

NALAZ KRVI;

MEDICINSKA OPREMA I KREME POTREBNE NAKON TRANSPLANTACIJE;

PREVODIOC NA BHS JEZIKU.

WEB STRANICA HOTELA: https://www.upsuiteshotel.com/EN

KAKO REZERVISATI TERMIN VAŠEG TRETMANA :

 

Kontaktirajte Mondoco Travel te će Vas naše osoblje uputiti u sve dalje procedure.

Niste dužni dolaziti na medicinski pregled te ćete nam dostaviti slike područja tjemena za transplantaciju, te će naše stručno partnersko osoblje dostaviti Vam prijedloge, te slobodne termine za transplantaciju.

O HOTELU:

UPSUITES HOTEL vam nudi ugodan smještaj. Posjeduje 29 prostrano dizajniranih soba. Iskusno i ljubazno osoblje, te sveobuhvatne hotelske usluge očekuju vas u UPSUITES HOTELU kako bi vam ponudili udobnost i eleganciju dok Vam se vrši tretman transplatacije kose. Hotel je smješten u srcu poslovnog i gradskog života Levent-Zincirlikuyu.

NAPOMENA

  • Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesu viziranja BH pasoša ili ne.
  • Za ovaj program važe OPŠTI USLOVI PUTOVANJA Turističke agencije MONDOCO, a usklađenim sa UTA BIH Standardima. Uslove putovanja možete pronaći na web linku : https://mondoco.ba/uslovi_putovanja

MONDOCO društvo za turizam i usluge d.o.o. Sarajevo

TRG TEREZIJE BB (CENTAR SKENDERIJA), 71000 SARAJEVO

ID BROJ: 4202410710001

Mondoco Travel

  •   Terezije bb, Centar Skenderija

  •    Telefon: +387 61 090 097

  •    E-mail: [email protected]

Kontaktirajte nas

Pratite nas na Facebooku

© Copyright 2017 Mondoco d.o.o. Sarajevo