ZLATIBOR SA PREVOZOM

Planina i vazdušna banja Zlatibor je jedno od najpopularnijih turističkih mjesta u Srbiji. Ruža vjetrova i predivan miris borova učiniće Vaš boravak na Zlatiboru nezaboravan. Čudnovata klima Zlatibora je povoljna za liječenje bronhija, astme i drugih alergijskih oboljnja, idealna je za boravak djece i starijih osoba i poboljšanje opšte fizičkog stanja čovjeka. Za ljubitelje skijanja tu je i ski centar Tornik. Mnogo ima na Zlatiboru i u njegovoj okolini što bi duši prijalo, što bi je odmorilo i oporavilo od silnih rana zadobijenih u životnim borbama!

Termin

Polazak: 19. FEB (subota)
Povratak: 20. FEB (nedjelja)

Hotel

Konačište Sunce

Prijevoz

Moderni turistički autobus

   UKLJUČENO::   PREVOZ U OBA PRAVCA | NOĆENJE U KONAČIŠTU SUNCE UZ USLUGU POLUPANSIONA - DORUAČK I VEČERA | SLOBODNO VRIJEME NA ZLATIBORU

CIJENA:

95 KM po osobi

NAPOMENA: za organizaciju putovanja potrebno je 35 osoba.

• Prevoz u oba pravca;
• Jedno noćenje u Konačištu Sunce;
• Doručak i večera u hotelu;
• Usluge vodiča grupe.

• Djeca do 11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe aranžman plaćaju 50 KM.;
• Putničko zdravstveno osiguranje (3 KM po danu);
• Sve što nije navedeno.

  1. dan: 19. feb 2022. / BiH – Sarajevo – Srbija – ZLATIBOR:

Sastanak grupe na dogovorenom mjestu u 06:00h. Jutarnja vožnja uz usputna zadržavanja radi odmora, osvježenja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti.

Planirani dolazak na Zlatibor je u prijepodnevnim satima, a zatim slijedi slobodno vrijeme za odmor ili fakultativni odlazak na izlet i obilazak Stopića pećine do prijave u smještaj. Stopićа pećinа je riječnа pećinа, kroz koju protiče Trnаvski potok. Sаstoji se od tri speleološkа i hidrološkа horizontа: periodično poplаvljeni, riječni horizont i nаjmlаđi horizont pukotinа. Klimа u pećini je pod uticаjem spoljаšnje klime, zimi je hlаdno, а ljeti toplo. Pećinа je dobilа ime po zаseoku Stopići, koji pripаdа selu Rožаnstvu. Prve pisаne podаtke o Stopićа pećini, ostаvio je Rаdosаv Vаsović, 1901. godine… i Strogojne -dvаdeset šest kilometаrа od turističkog centrа Zlаtibor, u selu Sirogojno je jedini muzej nа otvorenom u Srbiji “Stаro selo”. Rаdovi nа formirаnju ovog muzejа počeli su 1979. godine. Nа lokаciju od pet hektаrа, pored crkve Svetog Petrа i Pаvlа, prevučene su iz svih dijelovа Zlаtiborа stаre brvnаre, kаko bi se ovdje prezentovаle i čuvаle. Muzej čine dvije cjeline. Prvа je skup kuća koje su sаčuvаle svoj prvobitni izgled i nаmjenu, i one sаčinjаvаju stаlnu muzejsku postаvku, formirаnu u dvije zlаtiborske okućnice. Drugu grupu čine kuće koje su sаčuvаle svoj prvobitni izgled, аli im je nаmjenа promjenjenа, аdаptirаnа su i prilаgođen turističkim potrebаmа. To su dvorаnа, prodаvnicа suvenirа, krčmа, аpаrtmаnske zgrаde… Nakon obilaska povratak u smještaj i slobodno vrijeme za odmor i individualne aktivnosti. VEČERA I NOĆENJE!

 

  1. dan: 20. feb 2022./ Zlatibor – Srbija – BiH – Višegrad – Sarajevo:

DORUČAK! Odjava iz smještaja i slobodno vrijeme do polaska prema Višegradu. Po dolasku slijedi obilazak grada i poznate ćuprije na Drini, most Mehmed – paše Sokolovića… slobodno vrijeme, ponovno okupljanje grupe i nastavak vožnje prema Sarajevu i drugim gradovima u BiH. Planirani dolazak u Sarajevo je u večernjim satima. KRAJ PROGRAMA..

 

NAPOMENA : NAVEDENI PROGRAM PLANIRANIH POSJETA PO DANIMA MOŽE BITI IZMJENJEN PRI KREIRANJU FINALNE SATNICE PUTOVANJA

-Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije).

-Mondoco d.o.o. Sarajevo nije odgovaran za izgubljene ili otuđene lične stvari.

-Smještaj u 1/3 (trokrevetnim sobama) podrazumijeva 1 „francuski“ ležaj i 1 pomoćni ležaj (ili sofa) „na razvlačenje“.

-Za ovaj program važe OPŠTI USLOVI PUTOVANJA Turističke agencije MONDOCO, a usklađenim sa UTA BIH Standardima. Uslove putovanja možete pronaći na web linku : https://mondoco.ba/uslovi_putovanja/

HOTEL KONAČIŠTE SUNCE, ZLATIBOR

KARAKTERISTIKE HOTELA: polupansion, WIFI, parking,...
CIJENA: 95 KM po osobi

VIŠE O HOTELU

MONDOCO društvo za turizam i usluge d.o.o. Sarajevo

TRG TEREZIJE BB (CENTAR SKENDERIJA), 71000 SARAJEVO

ID BROJ: 4202410710001

Mondoco Travel

  •   Terezije bb, Centar Skenderija

  •    Telefon: +387 61 090 097

  •    E-mail: [email protected]

Kontaktirajte nas

Pratite nas na Facebooku

© Copyright 2017 Mondoco d.o.o. Sarajevo