Predstava Ih, kako bih te ja

U izvedbi čuvene Jasne Ornele Bery, Vuka Marinića i Amar Selimović.

Predstava Ih, kako bih te ja

Nakon uspješne premijere i niza nastupa, hit domaća predstava “Ih, kako bih te ja” se ponovo vraća na našu pozorišnu scenu.

Režiju predstave potpisuje mladi režiser Irfan Avdić, a osim Jasne Ornele Bery, uloge tumače Vuk Marinić i Mario Drmać. Pored toga što tumači glavnu ulogu, Bery je i producent predstave.

Adaptaciju i dramatizaciju pored Vuka Marinića, potpisuje i Vedrana Božinović, a autori sam predstave su inspiraciju pronašli u novelama Antonia Amurria.

Riječ je o satiri o bračnim odnosima u kojoj se u nizu kratkih, i komičnih  scena, supružnici dovode u situaciju u kojoj bi najradije ubili jedno drugo.

Komedija koja je izmamila osmijehe brojnim posjetiocima u kojoj su svi mogli pronaći barem djelić sebe. Predstava nam donosi prizore iz svakodnevnog života, te na duhovit način prikazuje odnose supružnika u ljubavi.

Predstava je izazvala veliku pažnju medija i mnogobrojna gostovanja u emisijama mnogih TV kuća.

Ova predstava je bila povod i za dobijanje nagrade LADIES IN AVARDS 2019 – LADIES IN CROWN za predani rad u svim oblastima umjetničkog izražaja i cjelokupni doprinos kulturnoj sceni.

Mondoco

  •   Terezije bb, Centar Skenderija

  •    Telefon: +387 61 090 097

  •    E-mail: [email protected]

Kontaktirajte nas

Pratite nas na Facebooku

© Copyright 2017 Mondoco d.o.o. Sarajevo